Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и ВелосипедистПредставяме ви д-р Ростислав Кандиларов (преференция 110), кандидат в листата на "Демократична България" - номер 11 в бюлетината. "Демократична България" насърчава използването на преференции при гласуването.


Кой е д-р Ростислав Кандиларов

Роден съм и отраснал в Русе.

След дълъг период на обучение и работа в София и Германия, реших да се върна в красивия си роден град през 2010 г., за да създам семейство и за да съм близо до близките си.

Бях един от само 3-мата подаващи официални сигнали за замърсяване на въздуха и след обгазявани през 2013 г. съосновах Facebook групата "За чист въздух в Русе". Оттогава стимулирам все повече хора да изпълняват гражданския си дълг - да сигнализират за замърсявания и да търся от институциите отговори и действия според техните компетентности и законови задължения.

От 2011 г. до сега съм координатор на сдружение Вело-Русе, като вярвам в алтернативните и по-чисти форми за придвижване в града. Боря се за велосипедна алея от Русе до Николово.

В момента съм преподавател по физика в Русенски университет, системен администратор и физик-електроник. Използвам и популяризирам от 18 години софтуер с отворен код.


Темите, по които работя

 и по които ще продължавам да работя, са:

- чист въздух в Русе и околните села;
- безопасна инфраструктура за придвижване пеша, с велосипед или алтернативни мобилни средства;
- регламентиране на публично оповестяване на протоколите от експертни комисии към Община Русе - Комисия за безопасност на движение, Експертен съвет по екология и др.;
- използване на повече технологии с отворен код и публикуване на данни от общината в машинно четим формат.Д-р Ростислав Кандиларов е кандидат за народен представил на Демократична България - Русе, обединение между ДСБ, Да България и Зелено движение. Бюлетина #11, преференция 110

Популярни публикации от този блог

Кандидатите за народни представители на "Демократична България" в МИР 19, Русе

Кандидати за общински съветници на "Демократична България"

Митко Кунчев - дългогодише директор на МГ „Баба Тонка“, Русе

Михаил Михов - Туристически експерт и Водач, Екоактивист и Природолюбител

Откриване на предизборната кампания на Демократична България в Русе

Листата в Русе на Демократична България за изборите на 11 юли 2021

Предложения на Митко Кунчев за Арена Русе