Кандидатите за народни представители на "Демократична България" в МИР 19, Русе

  Aктуална информация кои са кандидатите за народни представители за област Русе, ще получите на www.ZaRuse.eu

Следва архивна информация за изборите през 2021 г.


Избори 2021 г.: Запознайте се с кандидатите за народни представители на "Демократична България" в Русе - обединение на "Да, България", "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Зелено движение".
 
Гласувайте за кандидата, който най-добре се вписва в представите ви за посланик на Русе в бъдещия парламент. 
 
"Демократична България" насърчава използването на преференции при гласуването за народни представители. 
 
Митко Кунчев е математик, близо 30 години е бил директор на МГ „Баба Тонка“, Русе. Автор на много статии и доклади по математика и по проблеми на образованието,  пионер във въвеждането на обучение по роботика за ученици от пети до седми клас. Заедно с Фил Бъджел, Англия издава студията „Обща теория на образованието“. Има квалификация свързана с изграждане на училищни екипи за прогресивни педагогически практики и лидерство за наставници в системата на образованието.
Като общински съветник в Русе от групата на „Демократична България – обединение“ участва в работата на постоянните комисии по образование, наука и иновации и по бюджет и финанси. 
Митко Кунчев е водач на листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 101
 
 
Иван Станев е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 102.
 
 
 
Симеон Момчилов - програмист. Основният ми двигател и дразнител е да правя всичко "Както трябва". Дясното е моята идеология - "Стремежът към достоен и свободен живот поражда гражданските добродетели: – трудолюбието и грижата за семейството и общността; – категоричното отстояване на човешките права и свободи; – спазването на закона и изпълнението на гражданските задължения; – уважението и търпимостта към останалите...".
Кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 103. 
 
 

Михаил Михов - пътешественик по душа, природолюбител, търсач на контакта със земята.
"Кандидат съм за народен представител в листата на Демократична България, защото вярвам, че България има по-добро бъдеще, но то ще дойде само и единствено след много задружни усилия, насочени към цялостно пречистване на страната, държавата и морала. "
Михаил Михов е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 104
 
 
 
Йоана Терзиева е консултант по въпроси, свързани с благополучието на семействата и децата, общностите, психичното здраве и социалните услуги.
Тя е член на „Да, България!“, председател на местната организация в Русе и експерт в работните групи по социална политика на „Да, България!“ и “Демократична България”.
Йоана има дългогодишен експертен опит в неправителствения сектор в България и Европа, като застъпник за социални каузи, анализатор на политики за подкрепа на уязвими групи хора и общностното развитие.
Йоана Терзиева е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 105 
 
 

Георги Начев е в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 106 

 
 
 
"Съдбата ме изгради с живота край реката (родом от Русе), Балкана (майка ми е от Карлово) и широкото поле на столицата. Областите, в които се намират проучих навред и нашир с велосипед и до ден днешен това е основното ми транспортно средство и кауза. Завърших АГ “Гео Милев”-Русе (английски и немски) и СУ “Св.Климент Охридски” като бакалавър по история и география последвано от магистратура културна и политическа география. Дългогодишен кръводарител съм (54х) и в един период това бе основна кауза за мен в БЧК. Начинът ми на живот доведе до политическата ми еманципация и през 2013 г се влях в редиците на ПП ”Зелените”, днес ПП ”Зелено движение”."
Виктор Стоянов е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 107 
 
 

Иван Белчев е градски и екоактивист, занимаващ се от 8 години с проблемите в Русе. Негови са инициативите за решаване на малките градски проблеми "Писмо до кмета на Русе", безплатните спортни срещи на спортен клуб Ruse GO и екологичните акции по намиране на замърсителите в града ни. Всички негови действия са подкрепени от доброволци, вярващи в каузата му за подобряване на начина на живот в Русе.
Иван Белчев е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 108
 
 
 
 Д-р Калоян Т. Иванов е лекар-специализант по Пластична хирургия в Университетска болница Медика, гр. Русе и като такъв познава отблизо проблемите в системата на здравеопазването и по-специално в болничната помощ, както от страна на пациента, така и от страна на персонала. Член е на Изпълнителния съвет на Местната организация на „Да, България“ в Русе и на Работна група „Здравеопазване“ на Демократична България.
Завършва Американския колеж в София и Медицина в Медицински университет – Плевен. Участва активно в антиправителствените протести в гр. Русе, включително чрез организиране на изложба на карикатури на Прас-Прес и Огнян Балканджиев. От 5 години е жител на Русе. Активен спортист.
Калоян Иванов е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 109
 
 
 
Ростислав Кандиларов е доктор по физика с интереси в сферата на LED осветлението и океанологията. Преподавател по физика в Русенския университет от 2011 г. От студентските си години се развива успешно и в сферата на IT технологиите, като използва основно софтуер с отворен код.
Ростислав е един от създателите на фейсбук групата “За чисти въздух и вода в Русе”, която обединява гражданите на Русе в борбата им за здравословна околна среда. Активен участник е в редица местни и национални протести и инициативи в защита на природата на България от презастрояване и унищожаване.
Ростислав Кандиларов е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 110 
 


Професионалният път на Деян Герасимов преминава през туризма, земеделието, преработка и производство на храни, до търговия с фермерски и занаятчийски продукти. Всички тези начинания се развиват под шапката и традициите на семейния бизнес. 
По образование е икономист и агроном. 
По душа е защитник на природата и любител на спортовете на открито и в планината. Активно участва в доброволчески акции, организиране и провеждане на някои от най-масовите любителски състезания по колоездене и бягане в България.
Каузите на Деян са свързани с повишаване на благосъстоянието на малките икономически субекти извън големите градове.
Деян Герасимов е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 111

 
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление

Популярни публикации от този блог

Адвокат Рена Стефанова - кандидат за кмет на Русе от „Продължаваме Промяната - Демократична България“

Кандидати за общински съветници на "Демократична България"

Общински съвет на Русе за периода 2019-2023 г.

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Иван Белчев - екоактивистът от Русе е кандидат за народен представител в парламентарните избори 2023 г.

Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и Велосипедист

Иван Белчев в Дарик Радио - Кандидат за народен представител от Русе

Част от бъдещите народни представители от Русе

Предложения за гражданите на Русе