Парламентарни избори 2021: Кандидатите за народни представители на "Демократична България" в МИР 19, Русе

 Aктуална информация кои са кандидатите за местните избори или за народни представители за област Русе, ще получите на www.ZaRuse.eu

Следва архивна информация за парламентарните изборите през 2021 г.


Избори 2021 г.: Запознайте се с кандидатите за народни представители на "Демократична България" в Русе - обединение на "Да, България", "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Зелено движение".
 
Гласувайте за кандидата, който най-добре се вписва в представите ви за посланик на Русе в бъдещия парламент. 
 
"Демократична България" насърчава използването на преференции при гласуването за народни представители. 
 
Митко Кунчев е математик, близо 30 години е бил директор на МГ „Баба Тонка“, Русе. Автор на много статии и доклади по математика и по проблеми на образованието,  пионер във въвеждането на обучение по роботика за ученици от пети до седми клас. Заедно с Фил Бъджел, Англия издава студията „Обща теория на образованието“. Има квалификация свързана с изграждане на училищни екипи за прогресивни педагогически практики и лидерство за наставници в системата на образованието.
Като общински съветник в Русе от групата на „Демократична България – обединение“ участва в работата на постоянните комисии по образование, наука и иновации и по бюджет и финанси. 
Митко Кунчев е водач на листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 101
 
 
Иван Станев е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 102.
 
 
 
Симеон Момчилов - програмист. Основният ми двигател и дразнител е да правя всичко "Както трябва". Дясното е моята идеология - "Стремежът към достоен и свободен живот поражда гражданските добродетели: – трудолюбието и грижата за семейството и общността; – категоричното отстояване на човешките права и свободи; – спазването на закона и изпълнението на гражданските задължения; – уважението и търпимостта към останалите...".
Кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 103. 
 
 

Михаил Михов - пътешественик по душа, природолюбител, търсач на контакта със земята.
"Кандидат съм за народен представител в листата на Демократична България, защото вярвам, че България има по-добро бъдеще, но то ще дойде само и единствено след много задружни усилия, насочени към цялостно пречистване на страната, държавата и морала. "
Михаил Михов е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 104
 
 
 
Йоана Терзиева е консултант по въпроси, свързани с благополучието на семействата и децата, общностите, психичното здраве и социалните услуги.
Тя е член на „Да, България!“, председател на местната организация в Русе и експерт в работните групи по социална политика на „Да, България!“ и “Демократична България”.
Йоана има дългогодишен експертен опит в неправителствения сектор в България и Европа, като застъпник за социални каузи, анализатор на политики за подкрепа на уязвими групи хора и общностното развитие.
Йоана Терзиева е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 105 
 
 

Георги Начев е в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 106 

 
 
 
"Съдбата ме изгради с живота край реката (родом от Русе), Балкана (майка ми е от Карлово) и широкото поле на столицата. Областите, в които се намират проучих навред и нашир с велосипед и до ден днешен това е основното ми транспортно средство и кауза. Завърших АГ “Гео Милев”-Русе (английски и немски) и СУ “Св.Климент Охридски” като бакалавър по история и география последвано от магистратура културна и политическа география. Дългогодишен кръводарител съм (54х) и в един период това бе основна кауза за мен в БЧК. Начинът ми на живот доведе до политическата ми еманципация и през 2013 г се влях в редиците на ПП ”Зелените”, днес ПП ”Зелено движение”."
Виктор Стоянов е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 107 
 
 

Иван Белчев е градски и екоактивист, занимаващ се от 8 години с проблемите в Русе. Негови са инициативите за решаване на малките градски проблеми "Писмо до кмета на Русе", безплатните спортни срещи на спортен клуб Ruse GO и екологичните акции по намиране на замърсителите в града ни. Всички негови действия са подкрепени от доброволци, вярващи в каузата му за подобряване на начина на живот в Русе.
Иван Белчев е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 108
 
 
 
 Д-р Калоян Т. Иванов е лекар-специализант по Пластична хирургия в Университетска болница Медика, гр. Русе и като такъв познава отблизо проблемите в системата на здравеопазването и по-специално в болничната помощ, както от страна на пациента, така и от страна на персонала. Член е на Изпълнителния съвет на Местната организация на „Да, България“ в Русе и на Работна група „Здравеопазване“ на Демократична България.
Завършва Американския колеж в София и Медицина в Медицински университет – Плевен. Участва активно в антиправителствените протести в гр. Русе, включително чрез организиране на изложба на карикатури на Прас-Прес и Огнян Балканджиев. От 5 години е жител на Русе. Активен спортист.
Калоян Иванов е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 109
 
 
 
Ростислав Кандиларов е доктор по физика с интереси в сферата на LED осветлението и океанологията. Преподавател по физика в Русенския университет от 2011 г. От студентските си години се развива успешно и в сферата на IT технологиите, като използва основно софтуер с отворен код.
Ростислав е един от създателите на фейсбук групата “За чисти въздух и вода в Русе”, която обединява гражданите на Русе в борбата им за здравословна околна среда. Активен участник е в редица местни и национални протести и инициативи в защита на природата на България от презастрояване и унищожаване.
Ростислав Кандиларов е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 110 
 


Професионалният път на Деян Герасимов преминава през туризма, земеделието, преработка и производство на храни, до търговия с фермерски и занаятчийски продукти. Всички тези начинания се развиват под шапката и традициите на семейния бизнес. 
По образование е икономист и агроном. 
По душа е защитник на природата и любител на спортовете на открито и в планината. Активно участва в доброволчески акции, организиране и провеждане на някои от най-масовите любителски състезания по колоездене и бягане в България.
Каузите на Деян са свързани с повишаване на благосъстоянието на малките икономически субекти извън големите градове.
Деян Герасимов е кандидат в листата на Демократична България в МИР 19 - Русе. Номер 11 в бюлетината с преференция 111

 
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление

Популярни публикации от този блог

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Кандидати за Общински съветници в Русе от "ПП-ДБ" на Местните избори 2023

Йоана Терзиева - Градски активист, Майка на 2 деца и Психотерапевт - с номер 66 и преференция 110

доц. д-р Иван Станев - Университетски преподавател, Стратег и Визионер за развитието на Русе

Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и Велосипедист

Рена Стефанова за кмет на Русе - Местни избори 2023

Михаил Михов - Туристически експерт и Водач, Екоактивист и Природолюбител

Митко Кунчев - дългогодише директор на МГ „Баба Тонка“, Русе

Парламентарни избори април 2023 г: Част от бъдещите народни представители от Русе