Кандидатите на Демократична България в Русе се ангажират да работят за решаването на проблеми, свързани с града и региона


 

Кандидатите за народни представители от Демократична България в МИР 19 - Русе са определили конкретни местни теми и проблеми, които са от ключово значение за развитието на града и региона и по които поемат ангажимент да работят в следващия парламент. В настоящата политическа действителност, по-голямата част от сериозните проблеми на Русе трудно биха могли да намерят решение на местно ниво и кандидатите на Демократична България ще търсят справяне с тях чрез законодателни промени и упражняване на натиск върху централната изпълнителна власт.

Водач на листата е Митко Кунчев, дългогодишен директор на Математическа гимназия „Баба Тонка“, като неговата експертиза и професионален опит ще имат сериозна тежест при осъществяването на законодателни промени за подобряване на качеството и ефективността на образователната система. Другите кандидати от листата в Русе също са професионално ангажирани в области, за които програмата на Демократична България предвижда сериозни реформи – здравеопазване, предприемачество, социална защита, земеделие, околна среда.

Чистотата на въздуха в Русе

Големият проблем с чистотата на въздуха в Русе не само остава нерешен, но и продължава да се задълбочава, като той има две основни измерения - целогодишни индустриални замърсявания и сезонни замърсявания, причинени от битово отопление. Контролните органи от години неглижират и прикриват тези проблеми, а решителни действия от страна на централните и на местните власти просто липсват. Кандидатите на Демократична България в Русе са доказали чрез своите действия и гражданска активност, че могат да работят за по-чист въздух в града и знаят какви мерки са необходими, за да го постигнат. Решаването на проблема с въздуха в Русе изисква преди всичко работещи и независими контролни органи, а постигането на това минава през законодателни промени за връщане на правовия ред в страната.

Магистрала между Русе и Велико Търново

Проблем от огромно значение за Русе е и липсата на ключови инфраструктурни проекти, които да дадат необходимия тласък за икономическо развитие на града и региона. За изграждането на магистрала между Русе и Велико Търново управляващите продължават само да говорят вече няколко мандата и основно преди избори, но реален резултат липсва. Изграждането на магистрала не само ще намали предпоставките за ПТП при натоварения трафик в рисковите отсечки, но и ще отключи икономическия потенциал на региона, като го направи по-привлекателен за инвеститори. Наличието на изцяло местни кандидати в листата на Демократична България за Русе гарантира, че те ще търсят решение на проблема, което най-добре да защити интереса на русенци.

Интермодален терминал в Русе

Друг важен инфраструктурен проект, за който кандидатите на Демократична България се ангажират да работят, е изграждането на интермодален терминал в Русе. Подобно на проекта за магистрала между Русе и Велико Търново, в продължение на години слушаме само обещания за изграждането на такъв терминал, без да има предприети реални действия. Изграждането на интермодален транспортен терминал може да превърне Русе във важен логистичен център при растящите търговски потоци между Европа и Азия, а положителните икономически ефекти за града и региона от такова развитие са безспорни.

Промяна на политиката за събиране на такси при Дунав мост

Кандидатите на Демократична България в Русе ще настояват и за промяна на политиката за събиране на такси при Дунав мост, като предлагат част от приходите да остават в бюджета на община Русе и да бъдат използвани целево за подобряване на организацията и условията за транзитно преминаване, за да бъде решен проблемът със струпване на тежкотоварни камиони. Необходимо е и решаване на въпроса със статута на претоварения булевард „България“, а част от приходите от събраните такси при Дунав мост да бъдат използвани за неговата поддръжка. В момента Русе търпи основно негативи заради ключовото си месторазположение, вместо да се възползва от него, защото не разполага с необходимите инструменти да го направи. За целта са нужни законодателни промени, а програмата на Демократична България предвижда осъществяване на реална децентрализация, която да предостави повече възможности за самоуправление на градове като Русе и местните власти да могат да провеждат собствени политики, съобразени с местните особености и проблеми.



 

Демократична България е с номер 11 в бюлетината и насърчава гласуването с преференции

101 Митко Кунчев
102 Иван Станев
103 Симеон Момчилов
104 Михаил Михов
105 Йоана Терзиева
106 Георги Начев
107 Виктор Стоянов
108 Иван Белчев
109 Калоян Иванов
110 Ростислав Кандиларов
111 Деян Герасимов

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Популярни публикации от този блог

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Кандидати за Общински съветници в Русе от "ПП-ДБ" на Местните избори 2023

Йоана Терзиева - Градски активист, Майка на 2 деца и Психотерапевт - с номер 66 и преференция 110

Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и Велосипедист

Продължаваме промяната - Демократична България поднесоха венец пред Паметника на свободата в Русе

Oбучение по роботика и приложно програмиранe за учениците в Русе

3 кила култура - Подкаст с гост Рена Стефанова, кандидат за кмет на Русе

Кандидат за кмет и кандидати за общински съветници в община Иваново

Митко Кунчев - дългогодише директор на МГ „Баба Тонка“, Русе