Първа прескоференция на Демократична България в Русе след изборите за народни представители през април 2021

 


Демократична България направи първата си пресконференция след успешната предизборна кампания и благодари на русенци за тяхното активно участие на изборите за народни представители на 4 април 2021. 

"Нашата цел беше да бъдем разпознаваеми на местно ниво, да направим една листа, с която да сме горди. Ние смятаме, че постигнахме успех, защото резултатът от над 7 хиляди гласа е в пъти по-голям от резултата, който постигнахме на предните избори" - Йоана Терзиева, общинският координатор на „Да, България“

Митко Кунчев, народен представител от Демократична България, сподели:

"Нашето обединение за разлика от почти всички други беше съставено от русенци. Ние не се притесняваме от преференциалния вот, напротив всеки от участниците имаше възможност и подкрепихме тази идея.

Българските граждани, които гласуват, се занимават с изключително отговорна работа. С натискане на копчето за гласуване се решава един или друг закон. От това зависи съдбата на много хора в страната.

Не е добре да се говори, че политиката е мръсна работа. Политиката е изключително важна дейност и с нея трябва да се занимават умни, амбициозни и способни хора.

Демократична България внесе няколко законопроекта, които отговарят на нашата предизборна програма. Единият от тях е да се вдигне прага за регистрация на ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева, а другият законопроект е да се въведе необлагаем минимум за част от заплатата, което автоматично би оставило повече пари в джобовете на хората. Успяхме да внесем и законопроекта за здравеопазването, защото се оказва, че в момента няма законова разпоредба, която да задължава правителството да има план за действие при пандемия. Надявам се да можем да приемем промените в изборния кодекс."

Видео от пресконференцията

Популярни публикации от този блог

ПП-ДБ Русе - Кандидати за народни представители - Избори 9 юни 2024

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Мартин Димитров - водач на листата на ПП-ДБ в Русе - Избори 9 юни 2024

Кампанията на ПП-ДБ започна с пълна зала в Русе

Депутатът Христо Петров, популярен като Ицо Хазарта, в Русе на 23 май от 16:30 до 19:00 ч

Митко Кунчев - Подкрепата за ПП-ДБ е подкрепа за развитието на България и Русе!

Иван Белчев е русенец, граждански и екоактивист. Но какво се крие зад тези три определения?

Кандидати за народни представители в Русе

Иван Белчев - Дарик радио Русе - Гражданския и екоактивист от Русе е кандидат за народен представител