Кандидатите на Демократична България в Русе - Избори 11 юли 2021


101 Стефан Тафров (Да, България!) е български дипломат, политик, журналист и преводач. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България” и че част от Управленската алтернатива на “Демократична България”. Той е един от основателите на СДС и на в. “Демокрация“, първият външнополитически съветник на президента Желю Желев, посланик в Италия, Англия, Франция и два пъти в ООН. Бил е два пъти зам.-министър на външните работи в двете сини правителства. През 80-те години Стефан е активен член на граждански сдружения, противопоставящи се на комунистическия режим и в защита на човешките права и срещу т. нар. възродителен процес. През 1988 г. е съосновател на “Общнационалния комитет за екологична защита на град Русе”.

 


 102 доц. Иван Станев (Демократи за силна България) информатик. Работи за здрава нация, чиста природа и ефективна държава чрез високи технологии.

 


 103 д-р Розина Първанова (Демократи за силна България), управител и собственик на лаборатории ЗДРАВЕ. Работи активно за повишаване на стандартите в здравеопазването.

 


 104 Михаил Михов (Зелено движение) градски активист за чист въздух и околна среда, туристически гид, познавач на региона, природозащитник, експерт по туризъм.


 

105 Ангел Гяуров (Да, България!), роден и отраснал в Русе, възпитаник е на Английска гимназия „Гео Милев“, магистър по макроикономика, учил в България, Франция и Сингапур. Живял е на три континента, но преди 10 години избора да се завърне в България. Притежава над 20 годишен опит като инвестиционен мениджър в хедж фондове и фондове за дялови инвестиции в секторите банки, недвижими имоти и телекомуникации. 


106 Георги Начев (Демократи за силна България), занимава се с бизнес в град Бяла.


 

 107 Ростислав Кандиларов (Зелено движение), преподавател по физика в Русенски университет, координатор на сдружение Вело-Русе, експерт велосипедна инфраструктура, градска и зелена среда, активист за чист въздух. 108 д-р Калоян Иванов (Да, България!) лекар в областта на пластичната хирургия, член на изпълнителния съвет на местната организация на Да, България в Русе. Приоритетни за него са борбата с корупцията, в частност в здравеопазването.


 

109 Сашо Попов (Зелено движение), председател на туристическо дружество Приста Русе, разработващ проекти за неформално образование сред природата, експерт спелеология и археология. 110 Росен Иванов (Да, България!) е IT специалист с дългогодишен опит в разработката на софтуерни решения за дигитализация на бизнеса, работещи в редица европейски компании. Участва в създаването на гражданска платформа за подпомагане на хората в нужда „Помогни.нет“.

 


 111 Симеон Момчилов (Демократи за силна България), на 34 години, програмист. Основният му двигател е старанието да прави "нещата", както трябва, докато гради и надгражда.

 

Демократична България е с номер 23 в бюлетината. 

Популярни публикации от този блог

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Йоана Терзиева - Градски активист, Майка на 2 деца и Психотерапевт - с номер 66 и преференция 110

Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и Велосипедист

Васил Златев - кандидат за кмет на община Иваново

Рена Стефанова за кмет на Русе - Местни избори 2023

Кандидати за Общински съветници в Русе от "ПП-ДБ" на Местните избори 2023

Бюлент Хасанов е кандидата за кмет на Сливо Поле от ПП-ДБ

Продължаваме промяната - Демократична България поднесоха венец пред Паметника на свободата в Русе

Анализ на замърсяването на въздуха в Русе