Русенска художествена галерия - Настояване за ремонт


Групата общински съветници на КП Демократична България в ОС-Русе изпрати своето питане към кмета на Русе - г-н Пенчо Милков за състоянието на Русенската художествена галерия:

Настоящото питане е във връзка с окаяното състояние на Русенската художествена галерия. Тя се помещава в сграда на ул.“Борисова“ 39, специално построена през 1979 г. за нуждите на галерията. Притежава една от най-богатите сбирки от художествени произведения в страната. За съжаление лошото състояние, в което се намира може да доведе до унищожаване на  колекцията му.


Нашето питане е следното:
1. Какво се случва с изготвения по линията на трансгранично сътрудничество  инвестиционен проект за ремонт на Художествената галерия  по програма „INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020 г.“ на стойност 4 милиона лева ?


2. По информация от зам. Кмет г-жа Илиева разбрахме, че парите предвидени  за този проект по програмата са преразпределени към други проекти. Коя е причината да се случи това?


3.  В тази връзка предвиждате ли други възможности за финансиране? Ще кандидатствате ли с този проект по някоя програма през предстоящия програмен период 2021-2027г. или по друг начин ако има такъв?


С оглед значимостта и спешната нужда от ремонт на Художествената галерия,  групата ни общински съветници от КП Демократична България настоява да направите всичко възможно за осигуряване финансиране на този проект!

С уважение: инж. Деана Тонева, д-р Теодора Константинова, Юрий Георгиев

 23.09.2021 г.    

 

Снимка  

Вижте страницата за автор на снимката, Публичен домейн (Public domain), чрез Wikimedia Commons

Популярни публикации от този блог

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Кандидати за Общински съветници в Русе от "ПП-ДБ" на Местните избори 2023

Йоана Терзиева - Градски активист, Майка на 2 деца и Психотерапевт - с номер 66 и преференция 110

доц. д-р Иван Станев - Университетски преподавател, Стратег и Визионер за развитието на Русе

Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и Велосипедист

Oбучение по роботика и приложно програмиранe за учениците в Русе

Рена Стефанова за кмет на Русе - Местни избори 2023

Срещнете кандидатите за народни представители от Демократична България в Лесопарк Липник (Текето) на 28 март 2021 от 11 до 14 ч.

Михаил Михов - Туристически експерт и Водач, Екоактивист и Природолюбител