Иван Белчев - екоактивистът от Русе е кандидат за народен представител в парламентарните избори 2023 г.


 Иван Белчев е екоактивист от Русе. Работи като IT специалист. Организатор е на множество доброволчески инициативи. Участва активно в екологични становища за замърсяващи производства в Русе. Проблемите, за които дава решения, не са само в Русе, а и във всяко едно българско населено място. За да не се решават само локално, са нужни законови промени и строг контрол. Не приема сегашния модел на управление, където еднолично или в малка група се изготвя законопроект, който се одобрява и влиза в сила. След това хората започват да протестират и законът се връща за промяна. А процесът трябва да бъде точно обратният – истинско и широко предварително обсъждане, изслушване на всички заинтересовани страни и чак тогава – изготвяне на съобразения законопроект.

Кратка автобиография

По професия съм IT специалист, а по призвание организатор на инициативи в сферата на екологията, подобряването на градската среда, спорта и туризма. Дълги години съм учил и работил в Германия, а след завръщането си в Русе се сблъсках с проблемите и грижите на съгражданите си. Благодарение на придобития опит в чужбина стартирах доброволчески дейности, които имат за цел да подобрят средата на живот. Завършил съм Немската гимназия в Русе, придобих бакалавърска степен “Промишлен дизайн” в Русенския университет, а магистърска степен “Комуникационен дизайн” в Манхайм, Германия. Владея немски и английски език. Баща съм на 2 деца.
 

Екоактивизъм в действие

Участвам активно в екологични становища за замърсяващи производства в Русе и виждам нуждата от законови промени, защото проблемите не са само в родния ми град, а и в цяла България. Заедно с екипа ми анализираме замърсяванията на въздуха в Русе посредством данни от датчиците, разположени в целия град и до предприятията. Тези анализи служат за основа в честите ми изказвания и становища пред институциите. Така се спират нови замърсяващи производства и се извършва граждански контрол над предприятията замърсители.

Доброволчески инициативи

Основател съм на Ruse GO - клуб, който има за цел да подобри средата на живот на русенци чрез туризъм, спорт и еко дейности. През активния сезон организираме ежеседмични походи в Природен парк “Русенски Лом”. Всички мои действия са подкрепени от доброволци, вярващи в каузата ми. Проектите ни са носители на множество награди.

Развитие на гражданското общество

Чрез стартираната от мен през 2014 г. платформа “Писмо до кмета на Русе” гражданите се насърчават да споделят проблемите на града ни. През последните години общински служители следят за нови публикации в групата и неотложните ситуации се разглеждат бързо. Повече от половината случаи намират своето решение в рамките на седмица.
 


Парламентарни избори 2023 г

Направете информиран избор и в изборния ден гласувайте за вашата партия, за вашия представител на местната общност, за да могат проблемите, които ние имаме тук, да се решават на парламентарно ниво.

Подкрепете Иван Белчев и Продължаваме промяната - Демократична България с номер 12 и преференция 105 в Русе и област Русе
 

Популярни публикации от този блог

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Кандидати за Общински съветници в Русе от "ПП-ДБ" на Местните избори 2023

Йоана Терзиева - Градски активист, Майка на 2 деца и Психотерапевт - с номер 66 и преференция 110

Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и Велосипедист

Продължаваме промяната - Демократична България поднесоха венец пред Паметника на свободата в Русе

Oбучение по роботика и приложно програмиранe за учениците в Русе

3 кила култура - Подкаст с гост Рена Стефанова, кандидат за кмет на Русе

Кандидат за кмет и кандидати за общински съветници в община Иваново

Митко Кунчев - дългогодише директор на МГ „Баба Тонка“, Русе