Бюлент Хасанов кандидат за кмет на Сливо Поле от ПП-ДБ представи управленската си програма и решения

 


Тя се опира на шест основни приоритета, очертани след социологически проучвания и множество разговори с граждани по райони. Основните проблеми, изтъкнати от хората, са свързани с лоша инфраструктура, липса на канализация, наличието на неасфалтирани пътища, липса на улично осветление през нощта и други.

Основен приоритет в управленската програма е прозрачността. Стремеж ще бъде прозрачността и отчетността на кмета. Предвижда се градоначалникът да има 4 приемни дни в месеца. 

Подпомагане на местните земеделци да се кооперират и организират на събирателни тържища и фермерски пазари. В тази връзка, Модернизирането и подобряване на функционалността на пазара в Сливо Поле е вторият приоритет в програмата на кандидат-кмета. Фокусът е най-вече към разширяване и модернизиране на пазара за земеделски производители, така че да се разрасне и във фермерски, където се предлагат целогодишно продукти. Там се осъществява и седмичен пазар, като идеята е да се улеснява, както предлагането така и посещението целогодишно в модерни и закрити за атмосферните условия среда. 

Подобряване на инфраструктурата, а по конкретно, липсата на улично осветление през нощта, особено през зимните месеци е третият приоритет, който ще бъде във фокуса на кандидат градоначалника. Това е била дългогодишна порочна практика, която и до ден днешен продължава и през дългите зимни нощи, както градът така и селата в общината изпадат в пълен мрак още от ранните и социални вечерни часове на зимата.

Друга важна цел ще бъде дигитализиране на административните услуги и процеси, за да могат гражданите да имат лесен достъп основни услуги предлагани от общинската управа.

Стимулирането на бизнеса и привличането на инвеститори също ще бъде водещо в управлението. Наред с това, българските земеделски стопани и производители на храни, живеещи в селските райони, като община Сливо поле, ще бъдат приоритет на местното управление, защото те са реална гаранция за развитието на нашия общински център и околните села.

Максимално усвояване на евросредства по програмата "Развитие на регионите" – който е с бюджет над 1.4 млрд. евро. Евросредствата трябва да бъдат инвестирани до 2029 г. Тук ще приложим нов подход на интегрирани инвестиции. Вместо както досегашните инвестиции, които ставаха на базата на планове за градско развитие, с тази програма ще се финансира достъпа до по добро здравеопазване с модернизацията на болничните заведения и закупуването на медицинска техника. Най-общо казано, безвъзмездните европейски средства реално ще стигнат до хората и бизнеса. 

Популярни публикации от този блог

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Кандидати за Общински съветници в Русе от "ПП-ДБ" на Местните избори 2023

Йоана Терзиева - Градски активист, Майка на 2 деца и Психотерапевт - с номер 66 и преференция 110

Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и Велосипедист

Михаил Михов - Туристически експерт и Водач, Екоактивист и Природолюбител

Митко Кунчев - дългогодише директор на МГ „Баба Тонка“, Русе

Предложение от Демократична България за подобряване на Общия устройствен план на Община Русе

Виктор Стоянов - Екоактивист, Велосипедист и Кръводарител - с номер 66 и преференция 114

Рена Стефанова за кмет на Русе - Местни избори 2023