Христо Иванов в Русе: Демократична България е сигурният избор за промяна

 


Съпредседателят на "Демократична България" и лидер на "Да, България" Христо Иванов гостува в Русе на 13 март пред Съдебната палата.

 

От ляво надясно: Иван Белчев, Йоана Терзиева, Деян Герасимов, Христо Иванов, Митко Кунчев
 

Христо Иванов: "Демократична България е сигурният избор за промяна. Имаме ясна програма. Нашата коалиция се основава на много ясна кауза. Нашите кандидати са експерти, хора, които са се доказали и в политиката, и в своята професионална дейност. Нещо повече - те са екип, който работи заедно от много време.

Когато гласувате с номер 11, вие знаете за какво гласувате, вие знаете за кого гласувате. Знаете, че това е сигурният инструмент за промяна, който със сигурност ще бъде в следващия парламент."

Водач на листата на Демократична България в Русе е дългогодишният директор на Математическата гимназия „Баба Тонка“ - Митко Кунчев, човек с респектираща професионална биография. Митко Кунчев е един от малкото русенци, които водят листа с кандидати за народни представители на политическите сили за идващия парламент.

 

Митко Кунчев: "Всички ние сме свидетели, че през последните години средствата за образование нарастват в държавния бюджет, но виждаме, че резултатите в обучението спадат. Има огромен управленски проблем. Не е проблем на учителите или директорите. Когато в една система има толкова много пари, а резултатите се влошават, това означава, че управлението трябва да се смени основно. Като се започне от реорганизация на структурата на управлението и се стигне до спазването на Конституцията, където пише, че образованието до 16-годишна възраст е задължително и безплатно. До десети клас трябва да има безплатни учебници за всички ученици."

Демократична България е с номер 11 в бюлетината.

Популярни публикации от този блог

Кандидатите за народни представители на "Демократична България" в МИР 19, Русе

Кандидати за общински съветници на "Демократична България"

Митко Кунчев - дългогодише директор на МГ „Баба Тонка“, Русе

Откриване на предизборната кампания на Демократична България в Русе

Михаил Михов - Туристически експерт и Водач, Екоактивист и Природолюбител

Предложения на Митко Кунчев за Арена Русе

Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и Велосипедист

доц. д-р Иван Станев - Университетски преподавател, Стратег и Визионер за развитието на Русе