Надежда Йорданова представи в Русе приоритетите на "Демократична България"


 Бившият правосъден министър Надежда Йорданова представи в Русе приоритетите на "Демократична България"


Днес пред вас застава нашият отбор, с който ще се борим за доверието на Русе, така че заедно да работим на национално и регионално ниво да направим България и Русе едно по-добро място за живеене. С тези думи водачът на листата на „Демократична България“ за Русе и областта Надежда Йорданова откри пресконференцията в крайдунавския град.

Явяваме се на тези избори като основен защитник на демократичните европейските ценности и ще се борим за България - чиста от корупция, България, която е силна, сигурна и просперираща. България, която е модерна държава и достойно заема мястото си в европейското семейство. Така Надежда Йорданова резюмира основните приоритети на коалицията.

"Вие ни познавате. В последните три парламента, а и аз като министър на правосъдието, показахме, че сме предвидими, последователни, силни и смели. Предлагаме устойчиви решения и със сърцето си работим разумно", каза министърът, която проведе по същество първата в историята на България процедура за отстраняване на главния прокурор от неговия пост. Тя призова присъстващите на 2 октомври, когато гласуват да се доверят за разума.

Надежда Йорданова разказа за русенския си род. Корените ѝ по бащина линия са от русенското й село Тетово. Кръстена е в църквата „Св. Параскева“, където е израснала. „Русе е градът на първите неща, така той стана й градът, от който си купих първия учебник по английски език“, сподели кандидат-депутатът на “Демократична България”.

Вторият в листата е университетският преподавател по информатика Иван Станев. "Така си подбрахме екипа, че да можем да покрием четири важни приоритета - ефективна държава, модерна индустрия, чиста родина и здрава нация", каза Станев.

След него Йорданова представи Михаил Михов. Той се занимава с туризъм и опазване на околната среда и ще работи активно за развитие на велосипедния туризъм в национален план, а в регионален план - за развитие на дунавския велосипеден маршрут. “Ще работя и за развитие на железопътния транспорт, тъй като Русе е град дал тласък на железопътния транспорт”, допълни Михов.

На пресконференцията говори и Иван Белчев, познато лице в Русе със своята кауза за чист въздух. “По професия съм IT специалист, а по призвание организатор на инициативи в сферата на екологията, подобряване на градската среда, туризма и спорта. Нашата цел е да оставим следа. Радвам се, че съм в този екип от професионалисти на ДБ и призовавам всеки един русенец да направи своя информиран избор и да отиде да гласува”, каза Белчев.

Йорданова представи още Емилиян Енев, който от години работи за това в Русе да се развива предприемаческата екосистема, особено екосистемата от дигитални бизнеси. “Вярвам, че това е гръбнакът на бъдещата икономика. За мен болна тема е, че структурата на местната икономика е доминирана от производства с ниска добавена стойност. Това ще може да съществува не повече от няколко години още. За нас е важно Русе да се превърне в дестинация, която привлича иновативни компании, които създават дигитални продукти с висока добавена стойност”, обясни Енев.

А Надежда Йорданова го допълни, че икономика на високата добавена стойност е един от важните компоненти на икономическата програма на “Демократична България”.

“Последният в листата е човекът, с който съм работила в най-много кампании”. Така Надежда Йорданова представи Ангел Гяуров. “Живял съм на няколко континента, но все съм избирал да се прибера в България. Инвестиционният климат се влоши, а когато стигнахме до абсурдната ситуация, че най-големият инвеститор в страната да са българите, които пращат на своите близки парите, изработени в чужбина, си казах, че нещата не се случват както трябва.”

За Надежда Йорданова той подчерта, че не познава човек с толкова високо КПД, и като ключ към подобряване на инвестиционния климат и рестартиране на икономиката той посочи: “Малка държавна администрация, подплатена със силни и компетентни независими регулатори”.

Демократична България е с номер 25 в бюлетината.

Кандидатите за народни представители в област Русе са:

101. Надежда Йорданова  (Да, България)
102. Иван Станев (ДСБ)
103. Михаил Михов (Зелено движение)
104. Иван Белчев (Да, България)
105. Георги Начев (ДСБ)
106. Емилиян Енев (Да, България)
107. Александър Михайлов (ДСБ)
108. Ангел Гяуров (Да, България)

Популярни публикации от този блог

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Йоана Терзиева - Градски активист, Майка на 2 деца и Психотерапевт - с номер 66 и преференция 110

Кандидати за Общински съветници в Русе от "ПП-ДБ" на Местните избори 2023

Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и Велосипедист

доц. д-р Иван Станев - Университетски преподавател, Стратег и Визионер за развитието на Русе

Oбучение по роботика и приложно програмиранe за учениците в Русе

Рена Стефанова за кмет на Русе - Местни избори 2023

Срещнете кандидатите за народни представители от Демократична България в Лесопарк Липник (Текето) на 28 март 2021 от 11 до 14 ч.

Михаил Михов - Туристически експерт и Водач, Екоактивист и Природолюбител