Митко Кунчев напусна комисията за изготвяне на Общинска стратегия за личностното развитие на децата

Интервю на Митко Кунчев в Дарик радио - Русе: 


Общинският съветник от Демократична България, Митко Кунчев, напусна комисията за изготвяне на Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците на Община Русе (2020-2022). ПП "Да България” призоваваме стратегията да не бъде приета.

На 11.08.2020 г кметът, Пенчо Милков, издава заповед № РД 01 - 2134 от 11.08.2020 г за сформиране на комисия за изготвяне на проект за общинска стратегия за личностно развитие на децата и учениците на територията на Община Русе 2020 – 2022г, която е връчена на членовете с два месеца закъснение (13.10.2020г). Заповедта е изпратена до членовете на комисията с прикачен файл на готова стратегия, и покана за коментари по текста в срок от 3 дни.

Митко Кунчев инициира кореспонденция до членовете на комисията и служители от отдел “Образование, спорт и младежки дейности” към Дирекция “ уманитарни дейности” на Община Русе, в която поставя въпроси защо получва заповедта със закъснение от два месеца и по какви причини не е бил включен в работата по изготвяне на прикачения  текст по-рано. Той предлага провеждане на заседание на комисията, удължаване на срока за работа и моли да му бъдат предоставени набор от документи. Писмата на общинският съветник Митко Кунчев от 13, 16 и 20.10.2020 г остават без отговор. На 4.11.2020 той изпраща ново писмо, в което моли името му да бъде оттеглено от списъка на изготвилите стратегията.

На 9.11.2020г от местната организация на ПП “ Да, България” в Русе изпратихме писмо до кмета на града, в което поставихме 4 въпроса: 1. защо писмата на г-н Кунчев са без отговор, 2. поради каква причина заповед на кмета бива връчена на тези, от които се очаква да я изпълнят в срок с два месеца закъснение, 3. защо вместо да бъдат оставени членовете на комисията да съставят текста на стратегията, те получават такъв и 4. - поискахме уверение, че този начин на работа е изключение, а не практика. Писмото ни остана без отговор.


Ние смятаме, че съставянето на стратегия за развитие на дадена система е мощен инструмент за управление, и процесът по неговото съставяне е също толкова важен, колкото и крайният резултат. На заседанието на общински съвет на 14.12.2020 г Митко Кунчев ще представи своето становище по предложената за гласуване стратегия за личностно развитие на децата, което ПП “Да, България” Русе подкрепяме напълно.

Популярни публикации от този блог

ПП-ДБ Русе - Кандидати за народни представители - Избори 9 юни 2024

Мартин Димитров - водач на листата на ПП-ДБ в Русе - Избори 9 юни 2024

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Кампанията на ПП-ДБ започна с пълна зала в Русе

Депутатът Христо Петров, популярен като Ицо Хазарта, в Русе на 23 май от 16:30 до 19:00 ч

Митко Кунчев - Подкрепата за ПП-ДБ е подкрепа за развитието на България и Русе!

Иван Белчев е русенец, граждански и екоактивист. Но какво се крие зад тези три определения?

Кандидати за народни представители в Русе

Иван Белчев - Дарик радио Русе - Гражданския и екоактивист от Русе е кандидат за народен представител