Интервю с Рена Стефанова в Дарик Радио Русе


Правилната посока за България е да бъде правова и европейска държава – това заяви Рена Стефанова в интервюто по Дарик радио. 

Можете да го чуете в сайта на Дарик Радио.

Акценти от интервюто на Рена Стефанова

👉 Горда съм, че като депутата в 47-ото и 48-ото Народно събрание бях част от екипа, който разработи законопроекта за измененията на Закона за съдебната власт и закрихме специализираните съд, прокуратура и следствие, които бяха бухалка на властта срещу демокрацията. Лишихме мафията от една от опциите, с които да притиска бизнеса и хората.

👉 Съдебната система е имунната система на обществото и ако тя не функционира добре, нищо друго не може да работи добре. Т.е. в предстоящия 50-ти парламент е необходимо да се работи много по тази тема и разбира се е нужно необходимото мнозинство. Същото е и с регулаторите, тъй като голяма част от хората не осъзнават в каква степен нашият живот зависи от тях.

👉 Целите на изключително тежкото решение да влезем в съвместно управление с ГЕРБ, бяха еврозоната, Шенген, съдебната реформа, промените в Конституцията. И ако се замислите, те са почти на 90 процента изпълнени и щяха да са на 100 процента, ако ГЕРБ не беше разтурил кабинета.

👉 Оттук нататък лимитът за колаборация в името на държава с ГЕРБ и ДПС е изчерпан. С ГЕРБ вече няма какво да свършим, с ДПС – още по-малко.

👉 Давам си ясна сметка, че не бихме имали 121 депутата, което би осигурило комфорт да задаваме изцяло дневния ред на държавата. При това положение нашата роля е да бъдем в опозиция. Първо - ще представляваме една голяма част от обществото, което иска България да бъде демократична държава. Второ – ще бъдем тези, които ще осветляват всяка крачка на управляващи.

 Рена Стефанова е с номер 14 за ПП-ДБ и преференция 102 в област Русе. 

Популярни публикации от този блог

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Йоана Терзиева - Градски активист, Майка на 2 деца и Психотерапевт - с номер 66 и преференция 110

Местни избори 2019: Кандидати за общински съветници на "Демократична България"

Д-р Ростислав Кандиларов - преподавател по физика в РУ, Екоактивист и Велосипедист

Михаил Михов - Туристически експерт и Водач, Екоактивист и Природолюбител

Парламентарни избори 2021: Кандидатите за народни представители на "Демократична България" в МИР 19, Русе

Адвокат Рена Стефанова - кандидат за кмет на Русе от „Продължаваме Промяната - Демократична България“

Митко Кунчев - дългогодише директор на МГ „Баба Тонка“, Русе

Иван Белчев е русенец, граждански и екоактивист. Но какво се крие зад тези три определения?