Интервю с Рена Стефанова в Дарик Радио Русе


Правилната посока за България е да бъде правова и европейска държава – това заяви Рена Стефанова в интервюто по Дарик радио. 

Можете да го чуете в сайта на Дарик Радио.

Акценти от интервюто на Рена Стефанова

👉 Горда съм, че като депутата в 47-ото и 48-ото Народно събрание бях част от екипа, който разработи законопроекта за измененията на Закона за съдебната власт и закрихме специализираните съд, прокуратура и следствие, които бяха бухалка на властта срещу демокрацията. Лишихме мафията от една от опциите, с които да притиска бизнеса и хората.

👉 Съдебната система е имунната система на обществото и ако тя не функционира добре, нищо друго не може да работи добре. Т.е. в предстоящия 50-ти парламент е необходимо да се работи много по тази тема и разбира се е нужно необходимото мнозинство. Същото е и с регулаторите, тъй като голяма част от хората не осъзнават в каква степен нашият живот зависи от тях.

👉 Целите на изключително тежкото решение да влезем в съвместно управление с ГЕРБ, бяха еврозоната, Шенген, съдебната реформа, промените в Конституцията. И ако се замислите, те са почти на 90 процента изпълнени и щяха да са на 100 процента, ако ГЕРБ не беше разтурил кабинета.

👉 Оттук нататък лимитът за колаборация в името на държава с ГЕРБ и ДПС е изчерпан. С ГЕРБ вече няма какво да свършим, с ДПС – още по-малко.

👉 Давам си ясна сметка, че не бихме имали 121 депутата, което би осигурило комфорт да задаваме изцяло дневния ред на държавата. При това положение нашата роля е да бъдем в опозиция. Първо - ще представляваме една голяма част от обществото, което иска България да бъде демократична държава. Второ – ще бъдем тези, които ще осветляват всяка крачка на управляващи.

 Рена Стефанова е с номер 14 за ПП-ДБ и преференция 102 в област Русе. 

Популярни публикации от този блог

ПП-ДБ Русе - Кандидати за народни представители - Избори 9 юни 2024

Анализ на устройствения план на Русе и проблемите в бившето КТМ

Мартин Димитров - водач на листата на ПП-ДБ в Русе - Избори 9 юни 2024

Кампанията на ПП-ДБ започна с пълна зала в Русе

Депутатът Христо Петров, популярен като Ицо Хазарта, в Русе на 23 май от 16:30 до 19:00 ч

Митко Кунчев - Подкрепата за ПП-ДБ е подкрепа за развитието на България и Русе!

Иван Белчев е русенец, граждански и екоактивист. Но какво се крие зад тези три определения?

Кандидати за народни представители в Русе

Иван Белчев - Дарик радио Русе - Гражданския и екоактивист от Русе е кандидат за народен представител